Produkty tradycyjne i lokalne Drukuj Zapisz

Pierogi gałęzowskie

Pierogi gałęzowskie
26
czerwca
2020

Pierogi charakterystyczne dla całej Polski mają swoje zagłębie w okolicach Bychawy. Pierogi gałęzowskie mogą mieć różne wersje smakowe: ruskie, z kaszą i serem, z kapustą i grzybami. Nazwa „gałęzowskie” pochodzi od Gałęzowa, gdzie tamtejsze Koło Gospodyń Wiejskich specjalizuje się w wyrobie tych pierogów. Można je również zjeść w Bychawie w barze „U Saszy” nad zalewem.
Autor: Starostwo Powiatowe w Lublinie
Powrót
grafika dłoń
PORADNIK
KLIENTA
Osoba trzymająca komórkę z mapą
Geoportal
grafika tryby
Instrukcje
załatwiania
spraw
grafika tablet
E-usługi
grafika dłonie na klawiaturze
Elektroniczna
Tablica
ogłoszeń
logo esesja
E-sesja
grafika kamera
Transmisje
z sesji
rady powiatu
grafika przybory piśmiennicze
Edukacja
w powiecie
lubelskim
grafika dłoń z długopisem
Powiatowa Rada
Pożytku publicznego
grafika młotek sędziowski
Nieodpłatna
pomoc
prawna
grafika chmury
Pogoda
grafika dokumenty i lupa
Ochrona
danych
osobowych
grafika pusta klasa
Projekty
edukacyjne
grafika logo inkubator
Inkubator
pszczelarstwa